Вироки антикорупційного суду: ще одного засудженого оголосили в розшук

Читать на русском
Співробітники поліції внесли в розшукові обліки засудженого апеляційної палатою ВАКС пособника колишнього керівника державного лісгоспу.
Юрій Марисик

Національна поліція оголосила в розшук Юрія Марисика, якого апеляційна палата Вищого антикорупційного суду засудила до 5 років позбавлення волі за пособництво в одержанні хабара колишнім керівником державного підприємства «Ржищівський військовий лісгосп» Олександром Левківським.

Відповідні відомості оприлюднені в розшукових обліках Міністерства внутрішніх справи, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується у профайлі Марисика, датою його зникнення є 29 квітня 2021 року, тобто день оголошення вироку суддями апеляційної палати ВАКС. За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, Марисик не з'явився на проголошення вироку, хоча до нарадчої кімнати він був присутній на засіданнях.

Місцем зникнення поліція вважає село Білогородка Києво-Святошинського району Київської області. В розшук його оголосило Вишнівське відділення поліції Києво-Святошинського відділу Головного управління Нацполіції в Київській області. Вказується, що він є засудженим до покарання у вигляді позбавлення волі, але ухиляється від виконання вироку.

Нагадаємо, спочатку ВАКС приговорив Левківського до 4 років позбавлення волі, а його пособника Юрія Марисика – до 3 років. За версією слідства, Левківський, перебуваючи на посаді т.в.о. директора ДП «Ржищівський військовий лісгосп», за попередньою змовою з Юрієм Марисиком, пообіцяв за одержання неправомірної вигоди здійснити вплив на ухвалення позитивного рішення щодо надання листа-погодження на виділення земельної ділянки особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

Прокурор САП не погодився з таким рішенням і подав апеляційну скаргу. За її результатами, апеляційна палата ВАКС збільшила покарання для обох обвинувачених: Левківському призначили 6 років позбавлення волі, а Марисику – 5 років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: