ДБР планує викликати на допит Єрмака у справі про «Вагнергейт» – Сухачов

Читать на русском
Слідчі ДБР мають право допитати будь-яку людину незалежно від того, яку посаду вона обіймає, нагадав керівник Держбюро
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Державне бюро розслідувань планує найближчим часом викликати на допит голову офісу президента України Андрія Єрмака. Допитувати його будуть у справі про зрив спецоперації по затримання бойовиків «ПВК Вагнера».

Про це заявив виконуючий обов'язки голови ДБР Олексій Сухачов в ефірі програми «Право на владу».

«Сьогодні жодного факту і докази слідство не отримало... Ми протягом декількох днів будемо викликати пана Єрмака на допит. Чому не робимо цього сьогодні? Тому що ми очікуємо певну інформацію від колег з правоохоронних органів. Найближчими днями будемо запрошувати на допит пана Єрмака, про що він повідомить суспільству особисто – або ми (повідомимо), якщо буде такий запит» - сказав він.

Брудна бомба «Вагнергейту». Колонка Леоніда ШвецяРозслідування Bellingcat по Вагнергейту мало підірвати українське суспільство, але нічого подібного до вибуху не сталося і статися не могло.

Сухачов додав, що слідчі ДБР мають право допитати будь-яку людину незалежно від того, яку посаду він обіймає. Тому при необхідності на допит може бути викликаний навіть президент Володимир Зеленський.

17 листопада, міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat оприлюднила першу частину розслідування про причини зриву спецоперації із затримання в Білорусі російських найманців з ПВК «Вагнера».

18 листопада українська журналістка Яніна Соколова у себе в Facebook опублікувала секретні документи української розвідки, які стосуються підготовки операції «Авеню» - спецоперації із захоплення і затримання бойовиків російської ПВК «Вагнер». За її словами, в них нібито є підтвердження, що операцію перенесли за наказом вищого політичного керівництва України.

19 листопада ексголова ГУР МО Василь Бурба в ефірі «Свободи слова Савіка Шустера» розповів, хто віддав наказ перенести операцію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: