Окупанти на Донбасі двічі не пропустили патрулі ОБСЄ через лінію зіткнення

Читать на русском
Місії доручено доповідати про будь-які обмеження свободи пересування СММ або інші обставини, що перешкоджають виконанню її мандата.
фото з відкритих джерел

У середу, 24 листопада, збройні формування РФ у двох випадках не дозволили патрулям СММ ОБСЄ перетнути лінії зіткнення біля тимчасово окупованої Горлівки.

Про це повідомляється в оперативному звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ № 28/2021.

«О 10:39 24 листопада патруль СММ у складі 5 осіб на двох автомобілях, який прямував із Донецька, прибув на блокпост збройних формувань поблизу н. п. Горлівка (непідконтрольний урядові, 39 км на північний схід від Донецька), щоб проїхати до підконтрольних урядові районів. На блокпості два явно озброєні члени збройних формувань не пропустили патруль Місії, пославшись на «відсутність дозволу» для здійснення патрулем СММ перетину», - йдеться у звіті.

Зазначається, що з огляду на цю заборону о 14:54 патруль Місії повернувся до тимчасово окупованого Росією Донецька.

«Об 11:40 другий патруль СММ у складі 5 осіб на двох автомобілях, який прямував із н. п. Краматорськ (підконтрольний урядові, 83 км на північ від Донецька), прибув на блокпост збройних формувань, щоб проїхати до непідконтрольних урядові районів тим самим маршрутом перетину, яким прямував перший патруль. На блокпості член збройних формувань не пропустив патруль Місії, пославшись на «необхідність дозволу» від його командира», - йдеться у звіті.

З огляду на це о 12:22 патруль СММ залишив блокпост і повернувся до Краматорська.

«В обох випадках Місія заздалегідь інформувала збройні формуваннями про здійснення патрулями перетинів відповідно до операційних процедур, пов’язаних із COVID-19», - повідомили в СММ ОБСЄ.

При цьому, зазначається, що згідно з мандатом Місії доручено доповідати про будь-які обмеження свободи пересування СММ або інші обставини, що перешкоджають виконанню її мандата.

Гра в маніпуляції: що відбувається на українсько-російському кордоніЩо відбувається на кордоні з Росією, чому країна почала стягувати війська та які наслідки можуть бути, читайте у матеріалі «Слово і діло».

Нагадаємо, що напередодні ОБСЄ зафіксувала російські танки у Луганській області.

Також, патрулі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі зафіксували розміщення проросійськими бойовиками щонайменше 97 одиниць бронетанкового та артилерійського озброєння. Ця техніка має приналежність до Росії, розміщена близько до лінії розмежування, або поза відведеними місцями зберігання.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: