СБУ затримала організатора «референдуму» на Донбасі

Читать на русском
Служба безпеки України затримала одного з організаторів псевдореферендуму 2014 року на Донбасі. Зловмисник закликав зривати державні прапори та голосувати за приєднання регіону до так званої ДНР.
Фото з відкритих джерел.

Служба безпеки України затримала одного з організаторів псевдореферендуму 2014 року на Донбасі. Зловмисник закликав зривати державні прапори та голосувати за приєднання регіону до так званої «ДНР».

За інформацією правоохоронців, чоловік також підбурював людей до масових заворушень під виглядом проведення мітингів та громадських зібрань.

Перехідний період в ОРДЛО та Криму: головні моменти із законопроєкту КабмінуЯк будуть визначати дату закінчення окупації територій, хто матиме право на участь у місцевих виборах на Донбасі і в Криму та інші подробиці законопроєкту – на інфографіці.

Встановлено, що таку діяльність організував керівник місцевої комерційної структури разом зі спільниками, було зафіксовано факти їх провокаційних дій на території Великоновосілківського району.

Після чого чоловік залишив підконтрольну українській владі територію Донецької області і тривалий час переховувався на окупованому півострові Крим.

Згодом, у 2017 році слідчі заочно повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) ККУ і оголосили у розшук.

Співробітники СБУ встановили місцезнаходження підозрюваного і затримали його.

Триває слідство для встановлення всіх обставин незаконної діяльності і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до цих злочинів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: