СММ ОБСЄ виявила на Донбасі 97 одиниць техніки російських окупантів

Читать на русском
При цьому бойовики продовжують під надуманими приводами не пропускати патрулі СММ ОБСЄ в певні райони окупованої території
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Патрулі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі зафіксували розміщення проросійськими бойовиками щонайменше 97 одиниць бронетанкового та артилерійського озброєння. Ця техніка має приналежність до Росії, розміщена близько до лінії розмежування, або поза відведеними місцями зберігання.

Про це повідомляє українська сторона Спільного центру з контролю та координації з питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін на сторінці операції Об'єднаних сил у Facebook з посиланням на звіт СММ ОБСЄ.

Так, в зоні дії «1 АК ДНР» бойовиків в районі н/п Тернове розміщені 9 танків і 19 САУ, які знаходяться в 47 км від лінії розмежування. У зоні дії «2 АК ДНР» в районі Міусинська бойовики розмістили 16 танків, 9 РСЗВ, 12 САУ, 12 буксируваних гаубиць і 29 одиниць іншої бронетехніки. Все це знаходиться в 56 км від лінії розмежування.

Жовтень в ООС: за місяць зафіксували понад 260 обстрілівУ зоні ООС у жовтні було зафіксовано 266 обстрілів з боку проросійських бойовиків. Загинули двоє українських військових, 24 отримали поранення.

«Зосередження такої кількості бойової техніки свідчить про ймовірне нарощування сил і засобів противника з метою створення резервів» - наголошується в повідомленні.

При цьому бойовики продовжують під надуманими приводами не пропускати патрулі СММ ОБСЄ в певні райони окупованої території, що дозволяє говорити про спробу приховувати зосередження військової техніки.

«В результаті цих перешкод, СММ ОБСЄ не вдалося виявити та встановити дійсну кількість і типи озброєння і бойової техніки збройних формувань РФ, які знаходяться за межами певних районів і з порушенням ліній відведення. Тому дані, наведені у звіті, не відображають дійсних масштабів порушень, скоєних збройними формуваннями РФ на окупованих ними територіях» - сказано в повідомленні СММ.

Нагадаємо, 12 листопада СММ ОБСЄ зафіксувала 399 порушень режиму припинення вогню в Донецькій області та 29 – в Луганській. При цьому в ході патрулювання СММ втратила один зі своїх безпілотників через вплив бойовиків.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: