У Раду внесено законопроєкт про продовження особливого статусу Донбасу

Читать на русском
У поточній редакції закон про особливий статус для Донбасу втратить чинність 31 грудня 2021 року. З 2014 року депутати щорічно продовжують цей документ
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У Верховній раді України 23 листопада народні депутати зареєстрували проєкт закону №6342 про внесення змін до закону щодо особливого статусу Донбасу.

Повідомлення про це з'явилося на сайті Верховної ради.

Місія нездійсненна: чому Зеленський не зміг домогтися миру на ДонбасіУкраїнський президент Володимир Зеленський втрачає свій рейтинг, однією з причин цього є неможливість досягнення миру на Донбасі.

Автори документа - переважно члени фракції «Слуг народу». У документі пропонується в черговий раз продовжити дію першої статті Закону України «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей» від 16 вересня 2014 року. У його поточній редакції термін дії закону закінчується 31 грудня 2021 року.

Сам текст законопроєкту поки що не опублікували.

Нагадаємо, закон «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей» був прийнятий Радою ще у вересні 2014 року і відтоді щорічно продовжувався.

Раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров знову погрожував Україні через закон про перехідний період на Донбасі. Він заявив, що якщо Україна прийме цей закон, Росія вважатиме, що Мінські угоди втратили чинність.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: