Росія знову погрожує Україні через закон про перехідний період

Читать на русском
Франція і Німеччина обіцяли зробити все, щоб цей закон не був прийнятий, поскаржився Лавров, але в підсумку нічого для цього не зробили
Сергій ЛавровФото РІАН

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров знову погрожував Україні через закон про перехідний період на Донбасі. Він заявив, що якщо Україна прийме цей закон, Росія вважатиме, що Мінські угоди втратили чинність.

Про це повідомляє російське інформаційне агентство ТАСС.

«Проєкт закону Про засади державної політики перехідного періоду, який був внесений Урядом України... Якщо цей закон буде прийнятий, Київ тим самим проголосить вихід з мінського Комплексу заходів» - заявив він.

Перехідний період в ОРДЛО та Криму: головні моменти із законопроєкту КабмінуЯк будуть визначати дату закінчення окупації територій, хто матиме право на участь у місцевих виборах на Донбасі і в Криму та інші подробиці законопроєкту – на інфографіці.

Лавров також поскаржився, що Верховна рада швидкими темпами руху до прийняття законопроєкту, всупереч тому, що Франція і Німеччина обіцяли зробити все, щоб цей закон не був прийнятий. Однак спроби Парижа і Берліна тиснути на Україну були проігноровані, а Лавров вважає, що ніяких справжніх дій ті й не робили.

Нагадаємо, Олексій Резніков, будучи ще міністром реінтеграції, заявляв, що законопроєкт про перехідний період на окупованих територіях Донбасу і в Криму направлять до Верховної Ради восени 2021 року. Законопроєкт забезпечить безпечну деокупацію і реінтеграцію цих територій.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: