Особливий статус Донбасу: що повинна врахувати влада

Читать на русском
Олег Ліснийполітолог

Офіс президента України вніс правки до вже чинного документа щодо особливого статусу Донбасу. У коментарі «Слово і діло» політолог Олег Лісний зазначив, що перед ухваленням подібних рішень необхідні широкі консультації в суспільстві.

«У цьому питанні є нюанс, що так звані «червоні лінії» ніхто не скасовував і так звана «формула Штайнмаєра» завжди була вибуховою. Це є одним із моментів, який саме збуджує суспільство в негативному плані», – зауважив політолог.

Він уточнив, що це механізм у суспільстві асоціюється із «зрадою».

Особливий статус Донбасу: як суспільство сприйме новий законопроектЯк українці сприймуть законопроект про особливий статус Донбасу, залежить від того, чи будуть у ньому транслюватися підходи Кремля, вважає експерт.

«Це ризикований крок ухвалювати такі зміни на рівні нормативного акту, тому що суспільство зараз дуже накручене. І це може мати наслідки. Якщо такий статус і планується, то винесення до Верховної ради фактично не повинно бути. Цьому повинні передувати широкі обговорення. Такі чутливі теми треба обговорювати в суспільстві», – висловив переконання Олег Лісний.

Насамкінець експерт додав, що рішення щодо Донбасу повинні бути виважені тому, що реакція може бути різкою та негативною. І це треба враховувати.

Раніше повідомлялося, що Офіс президента України підготував новий законопроект про особливий статус Донбасу, який включає «формулу Штайнмаєра».

Нагадаємо, 12 грудня 2019 року Верховна рада, а 18 грудня президент Володимир Зеленський продовжили на рік чинний закон про особливий статус Донбасу.

«Слово і діло» з'ясовувало, яке «домашнє завдання» повинна виконати Україна перед нормандським самітом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: