Законопроєкти у смартфоні: Корнієнко анонсував мобільний додаток Ради

Читать на русском
В Україні планується розробити новий сайт ВР та запустити мобільний додаток з доступом до всіх законів.
фото Українські новини

У Верховній раді хочуть покращити комунікацію між виборцями та нардепами. Для цього планується розробити новий сайт ВР та запустити мобільний додаток з доступом до всіх законів.

Про це розповів перший заступник голови Ради Олександр Корнієнко в інтерв'ю виданню «Фокус», опублікованому 22 листопада.

Які незвичайні законопроєкти обіцяли, але передумали реєструвати нардепиСергій Шахов не подав законопроєкт про податок на розкіш, а Євген Шевченко – постанову про геноцид та Уляну Супрун.

«Поки що це низка дій, які мають покращити комунікацію між виборцями та парламентом. Плануємо новий сайт Ради, а також програму для мобільних пристроїв, в якій буде доступ до основних законів, новин, можливість отримати інформацію, звідки беруться закони, звідки експертиза надходить, як законопроекти потрапляють до комітетів, як їх обговорюють. Можна буде ставити галочки навпроти законопроектів, що цікавлять, і отримувати новини в месенджері або на пошту. Це банальні речі, зрозумілі для найпростіших інтернет-магазинів, але для Ради це поки що космос», - зазначив він.

Відповідаючи на запитання, скільки коштуватиме така цифровізація у Раді, Корнієнко відповів, що «багато всього можна зробити шляхом оптимізації бюджетів».

«У нас у ВР залишається багато невикористаних грошей, які можна перерозподілити, зокрема, на реформування апарату Ради. Треба вирішити, що робити з депутатськими грошима, які виникають внаслідок того, що депутати не голосують щодо поправок, або не ходять на засідання комітетів, або не голосують закони. Як результат, у нас є чималий щомісячний «фонд» з десятків мільйонів гривень, зекономлених на заробітній платі», - сказав він.

Нагадаємо, минулого тижня в Раді під час позачергового засідання у нардепа спалахнув пульт.

«Слово і діло» писало про те, як пройшов пленарний тиждень у парламенті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: