Законопроєкти в Раді: скільки ініціатив зареєстрували у вересні

Читать на русском

Протягом першого місяця роботи шостої сесії у Верховній раді було зареєстровано 146 законопроєктів (для порівняння, в серпні було тільки 49). Президент Володимир Зеленський вніс 9 законопроєктів, Кабмін – 26, депутати – 111. «Слово і діло» проаналізувало, які фракції та групи найбільш активно займалися законотворчою діяльністю у вересні.

Володимир Зеленський зареєстрував 9 законопроєктів. Серед них – ратифікації міжнародних договорів, а також законопроєкт щодо допуску іноземних військових в Україну для участі в багатонаціональних навчаннях.

Від уряду Дениса Шмигаля було 26 законопроєктів. Найважливіший – проєкт державного бюджету на 2022 рік. «Слово і діло» вже проаналізувало, як в ньому змінилися основні показники і які витрати заплановані.

Народні депутати зареєстрували 111 проєктів законів. Монобільшість була причетна до створення 61 документа, найактивніше працювали Володимир Крейденко та Олександр Горобець. Фракція «Опозиційної платформи – За життя» брала участь у написанні 33 законопроєктів, Наталія Королевська та Юрій Солод були найбільш активними.

Підписи членів групи «Довіра» стоять під 30 законопроєктами, нардепів від «Батьківщини» – під 29, «Голосу» і групи «За майбутнє» – під 20.

Фракція «Європейська солідарність» у вересні брала участь в розробці тільки 5 законопроєктів. Серед позафракційних нардепів Олександр Юрченко найактивніше займався законотворчою діяльністю.

Нагадаємо, «Слово і діло» писало, які незвичні, цікаві або абсурдні законопроєкти обіцяли внести нардепи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: