Парламентські МФО: в яких депутатських об'єднаннях найбільше, а в яких найменше нардепів

Читать на русском

Після того, як колишній спікер Верховної ради Дмитро Разумков створив своє міжфракційне депутатське об'єднання, інтерес до цієї форми парламентської співпраці зріс. МФО не має таких прав як у фракції чи депутатської групи, об'єднатися можуть нардепи з різних політичних сил довкола однієї мети чи проблеми. «Слово і діло» пропонує подивитися, скільки в Раді є міжфракційних об'єднань і які з них є найбільш і найменш численними.

У IX скликанні на даний момент існує 122 міжфракційні об'єднання: 55 створили у 2019 році, 35 – у 2020 році, 32 – цьогоріч.

Зазначимо, що депутат може перебувати одразу в кількох МФО.

Найчисленнішим є міжфракційне об'єднання «За конституційну реформу та ефективну владу» – до нього входять 264 депутати. Дещо відстає об'єднання «Цінності, гідність, сім'я» – 259 членів.

Понад 200 депутатів також в об'єднаннях Invest in Ukraine, «За велике будівництво» та Intermarium. У МФО «Кримська платформа» входять 42 народних депутати, а до «Збережи ФОП» – 38.

В об'єднання «За рідну Сумщину» та «Турбаза» входять лише по 10 нардепів. По 9 учасників в об'єднаннях «Кіровоградщина», «Вінниччина», «Буковина», «За розвиток реформи місцевого самоврядування та децентралізацію влади», «Гідрономіка», «За ратифікацію Римського статуту». До МФО «Житомирщина» увійшли 8 осіб.

Найменш численними є об'єднання «Чернігівщина» та «За Рівненщину» – лише по три депутати.

Нагадаємо, «Слово і діло» писало, до яких ще міжфракційних об'єднань входять депутати з МФО Дмитра Разумкова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: