Тиждень у Раді: депутати проголосували понад 30 законопроєктів

Читать на русском

Верховна рада завершила досить плідний пленарний тиждень. Наступного разу депутати зберуться на засідання 30 листопада, вже відомо, що розглядатимуть держбюджет-2022, законопроєкт про столицю та «ресурсний» законопроєкт. «Слово і діло» підрахувало, скільки законопроєктів та постанов ухвалив парламент 16-19 листопада.

З 16 до 19 листопада парламентарії ухвалили три постанови: про зміну порядку денного сесії, про присудження премії Верховної ради за внесок молоді у розвиток парламентаризму та про створення ТСК з питань розслідування смерті нардепа Антона Полякова.

Крім того, протягом тижня Рада проголосувала 32 законопроєкти: 13 – за основу та 19 – загалом.

У другому читанні нардепи ухвалили зміни до закону «Про Державну прикордонну службу України» щодо вдосконалення порядку використання засобів примусу та озброєння. Тепер прикордонникам дозволено використовувати «фізичний вплив, спеціальні засоби, вогнепальну зброю, озброєння та бойову техніку, зброю кораблів, катерів та суден забезпечення, озброєння повітряних суден» для виконання завдань із захисту кордону.

Було ухвалено закон про критичну інфраструктуру. Він, зокрема, передбачає створення уповноваженого органу у сфері захисту критичної інфраструктури, який реалізуватиме державну політику. Орган також забезпечуватиме координацію діяльності міністерств та операторів критичної інфраструктури.

Парламент проголосував у другому читанні за закон про медіацію – добровільне позасудове врегулювання спору шляхом переговорів між його сторонами, за допомогою медіатора.

Також Рада встановила адміністративну відповідальність за продаж ліків дітям. Після набрання чинності закону за це загрожуватиме від 3,4 тисячі до 5,1 тисячі гривень штрафу. За повторне порушення можуть оштрафувати на суму до 6,8 тисячі гривень.

Нагадаємо, на інфографіці можна подивитися, до яких ще міжфракційних об'єднань входять депутати з МФО Дмитра Разумкова.

Раніше «Слово і діло» писало, як політики незалежної України обіцяли запровадити механізм відкликання депутатів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: