Хто з депутатів реєструє найбільше законопроєктів і скільки з них ухвалюють

Читать на русском

У всі роки є нардепи, котрі займаються законодавчим спамом, а є ті, чиї законопроєкти здебільшого проходять перше і навіть друге читання. Аналітики «Слово і діло» раніше вивчили, хто з нардепів IX скликання зареєстрував найменше законопроєктів (за фракціями і групами). А сьогодні пропонуємо поглянути, представники яких партій подають у парламент найбільше законопроєктів та який відсоток з них ухвалює Рада. Рейтинг народних обранців за кількістю поданих законопроєктів, дивіться в інфографіці «Слово і діло».

Представники яких партій подають у парламент найбільше законопроєктів та який відсоток з них ухвалює Рада, дивіться на інфографіці Слово і діло.
Хто в Раді реєструє найбільше законопроєктівСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Найбільше проєктів законів від початку роботи ВР IX скликання подала депутатка від ОПЗЖ Наталія Королевська ‒ 251. З них тільки 5 було ухвалено.

На другому місці нардеп від ОПЗЖ Юрій Солод. Парламентарій зареєстрував 229 законопроєктів, з яких поки що жоден не ухвалив парламент.

Далі у рейтингу представниця фракції «Слуга народу» Галина Третьякова. Вона подала 189 законопроєктів, з яких 28 Рада ухвалила. На четвертому місці однопартієць Третьякової Данило Гетманцев, який подав 179 законопроєктів. Варто зазначити, що серед усіх рекордсменів, які подавали багато законопроєктів, саме ініціативи Гетманцева були ухвалені у найбільшому обсязі ‒ 48 проєктів законів.

П’ятим у цьому списку є представник «Батьківщини» Михайло Цимбалюк ‒ 178. Із законопроєктів його авторства Рада ухвалила тільки шість.

Інші 25 нардепів подавали щонайменше 110 законопроєктів. Серед них лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко ‒ 157 та голова фракції «Голос» Ярослав Железняк ‒ 146 законопроєктів.

Нагадаємо, Верховна рада цього тижня повертається до роботи після 14-денної перерви. Нардепи розглянуть низку законопроєктів та голосуватимуть за кадрові зміни в уряді.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: