Українці назвали найголовнішими проблемами держави бідність та корупцію – соцопитування

Читать на русском
При цьому помітно, що коронавірус не так сильно лякає українців, як зубожіння, корупція, війна і безробіття
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Українці назвали найголовнішими проблемами України тотальну корупцію, жахливу бідність населення і війну на Донбасі - в цілому, 50%, 37% і 42% вибрали саме ці варіанти.

Про це свідчать результати опитування Фонду «Демократичні ініціативи».

Самооцінка бідності: як змінювалося ставлення українців до власних доходів протягом десятиліттяУ Держстаті проаналізували, як змінювалося ставлення українців до власних доходів протягом останніх років.

При цьому помітно, що коронавірус не так сильно лякає українців - тільки 18% вважають загрозою відсутність доступу до нормальних медичних послуг в країні. Конкретно для себе і своїх сімей головними проблемами назвали бідність, медпослуги та безробіття - ці варіанти вибрали 47%, 36% і 34% респондентів. 45% українців взагалі не відчули жодних наслідків реформ, що відбуваються в країні.

Опитування проводилося в серпні-вересні 2021 року. Дані отримані методом інтерв'ювання від 2080 респондентів старше 18 років з усієї території України, за винятком окупованого Криму та ОРДЛО.

Нагадаємо, в Україні в грудні 2021 року мінімальна зарплата зросте до 6500 грн. А у 2022 році її повинні підвищити ще на 200 грн. Однак проблема в тому, що все це підвищення буде з'їдено інфляцією, яка в Україні також стрімко зростає. Тому навряд чи українці зможуть дозволити собі більше, ніж раніше.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: