Рівень бідності в Україні зріс до 50% – віцеспікер Ради

Читать на русском
В Україні за межею бідності перебуває близько 19 мільйонів українців. За підсумками минулого року рівень бідності в Україні зріс до 50%.
Фото: iportal.rada.gov.ua

В Україні за межею бідності перебуває близько 19 мільйонів українців. За підсумками минулого року рівень бідності в Україні зріс до 50%.

Про це на засіданні погоджувальної ради розповіла віцеспікер Верховної ради Олена Кондратюк, посилаючись на дослідження міжнародних організацій.

«За даними багатьох міжнародних організацій, рівень бідності в Україні зріс до 50%, за межею бідності перебуває близько 19 млн українців. Тому Верховна Рада повинна поставити перед урядом завдання терміново затвердити стратегію і комплекс заходів щодо боротьби з бідністю в Україні до 2030 року», – наголосила вона.

Віцеспікер парламенту нагадала, що відповідно до цілей ООН наша країна взяла на себе зобов'язання скоротити рівень бідності до 2030 року в чотири рази, ліквідувавши крайній рівень бідності.

Зазначимо, що на початку 2020 року експерти з ЮНІСЕФ (дитячий фонд ООН) опублікували звіт, у якому спрогнозували, що рівень бідності в Україні внаслідок пандемії коронавірусу з 27% зросте до 43,6% (за менш загрозливим сценарієм) та до 50,8% (за більш загрозливим сценарієм).

Нагадаємо, в Україні зріс рівень середньої зарплати. У грудні 2020 року в середньому вона склала 14 179 гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: