Більше половини дітей на Донбасі живуть у бідності – ЮНІСЕФ

Читать на русском
Кількість дітей, які зростають на Сході України у бідності через збройний конфлікт на Донбасі та наслідки пандемії коронавірусу, зросла з 36% до понад 50%.
Ілюстративне фото з відкритих джерел

Кількість дітей, які зростають на Сході України у бідності через збройний конфлікт на Донбасі та наслідки пандемії коронавірусу, зросла з 36% до понад 50%.

Про це заявила голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Лотта Сільвандер під час конференції «Пандемія COVID-19 у контексті гуманітарної кризи: ситуація на Сході України», повідомляє Укрінформ.

«За нашими даними, процент дітей, які живуть в бідності, збільшився з близько 36% до понад 50%», - сказала вона.

За словами Сільвандер, ситуація з бідністю викликана наслідками військового конфлікту, зокрема, відсутністю роботи, транспорту і доріг, знищенням інфраструктурних об’єктів, а пандемія COVID-19 спричинила додатковий економічний тягар для вразливих груп населення.

Окрім того, представниця ЮНІСЕФу зазначила, що фонд спостерігає збільшення кількості дітей, що проживають у бідності, у порівнянні з такими ж дорослими.

«Сім’ї з кількома дітьми чи однією дитиною більш ймовірно зазнають бідності, особливо у ситуації COVID-19», - резюмувала Сільвандер.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що впродовж останнього тижня на Донбасі спостерігається різке загострення ситуації, а процес мирного врегулювання конфлікту не працює.

Також ми писали, що український військовослужбовець, який зник в районі проведення ООС наприкінці січня, знаходиться у полоні бойовиків. Окупанти оприлюднили декілька відео, на якому змушували чоловіка ображати Україну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: