67% українців вважають себе бідними – Держстат

Читать на русском
31,9% українців вважають себе чимось середнім між бідними та середнім класом. Тільки 1% українців назвали себе середнім класом
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

В Україні 67,1% українців віднесли себе до бідних. Велика частина українців вважає, що сума понад 22 тисячі гривень на місяць дозволила б їм відносити себе до представників середнього класу.

Про це повідомляє Державна служба статистики (Держстат).

31,9% українців вважають себе чимось середнім між бідними та середнім класом. Тільки 1% українців назвали себе середнім класом. Багатих українців в країні, якщо вірити Держстату, немає.

47% українців вважають, що дохід понад 10 тисяч гривень на місяць дозволить їм вважати себе не бідними. 70,7% українців вважають, що представниками середнього класу вони зможуть себе рахувати, заробляючи від 22 тисяч гривень на місяць.

Тільки 11,8% українців заробляли у 2020 році достатньо, щоб робити якісь заощадження. 3,2% українців не змогли забезпечити собі навіть достатнє харчування. 48,4% опитаних сказали, що не можуть робити заощадження, а 36,6% змушені відмовляти собі у всьому необхідному, крім їжі.

Раніше в Держстаті повідомили, що в червні 2021 року середня зарплата штатних працівників в Україні зросла на 23,6% в порівнянні з червнем минулого року. Середня зарплата в Україні склала 14 313 гривень.

Також, згідно з даними Держстату, у 2020 році українці витрачали в середньому 12,9% зі своїх щомісячних витрат на комунальні продукти та послуги. Однак це менші витрати, ніж у попередні чотири роки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: