95% державних послуг в Україні переведуть в електронний формат – Арахамія

Читать на русском
За словами глави фракції СН в парламенті, планується влаштувати великий саміт, на якому представлять програму переведення майже всіх держпослуг в електронний формат
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У 2022 році Уряд планує значне розширення державних послуг, які надаються в електронному форматі через додаток «Дія».

Про це заявив голова парламентської фракції Партії «Слуга народу» Давид Арахамія в ефірі програми «Право на владу».

«Я не хочу зараз спойлер робити, проте у нас буде великий «Дія-саміт», де розкажуть про те, як ми протягом наступного року – практично на 95% всі контакти людини з державою стануть за допомогою електронних послуг» - розповів він.

Цифровізація довіри: чи готові українці до виборів онлайнЗа яких умов онлайн-голосування зможе стати ефективним елементом виборчої реформи, і чи не призведе прискорене запровадження такої системи більше негативу, аніж позитиву для демократичних процесів ‒ аналізував політолог Олександр Радчук.

Нагадаємо, в додатку «Дія» нарешті з'явився доступний для українців сертифікат про те, що людина перехворіла на коронавірус. Зараз для користувачів програми доступні два види сертифіката - внутрішньодержавний і міжнародний.

Україна технічно готова до впровадження системи онлайн-голосування. Але її запуск залежить також і від Центрвиборчкому і Верховної Ради, які повинні надати нормативну базу і прийняти потрібний закон.

До кінця 2021 року в Україні планується запустити електронний реєстр зброї. При цьому процес оформлення дозволу на зброю буде спрощений, зате контроль за ним максимально посилиться.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: