«Укрпошта» повністю переходить на прийом е-паспортів

Читать на русском
З 28 серпня Укрпошта для верифікації чи ідентифікації клієнтів при проведенні усіх операцій приймає електронні паспорти в мобільному додатку Дія.
Фото з відкритих джерел

З 28 серпня Укрпошта для верифікації чи ідентифікації клієнтів при проведенні усіх операцій приймає електронні паспорти в мобільному додатку «Дія».

Про це повідомили на сайті компанії.

А відтепер при отриманні поштових відправлень, оформленні чи отриманні поштових переказів, сплаті платежів, отриманні пенсій та грошових допомог у відділеннях Укрпошти клієнт може засвідчити особу також за допомогою е-паспорту в мобільному застосунку «Дія». Раніше пошта приймала е-документи лише для видачі відправлень та грошових переказів.

«Верифікація клієнта шляхом зчитування індивідуального цифрового штрихкоду з мобільного застосунку стала можлива завдяки тому, що Укрпошта долучилася до Інтегрованої системи електронної ідентифікації», – розповів заступник генерального директора Укрпошти з розвитку мережі Дмитро Поліщук.

Послуги держави без втручання чиновників: що саме змінить режим paperlessДержавні послуги тепер повинні надаватися також і в електронні формі. «Слово і діло» розібралося, що саме змінює режим без паперів.

Клієнтам, які будуть користуватися е-документами, необхідно буде всього лише сформувати цифровий штрих-код шляхом натискання на електронний документ у застосунку «Дія».

«Після того, як оператор просканує або введе штрих-код зі смартфона клієнта, «Дія» автоматично передає до системи Укрпошти всі необхідні дані», – пояснює пресслужба «Укрпошти».

Нагадаємо, Міністерство освіти та науки України видало наказ про введення свідоцтва про отримання початкової освіти. Ці свідоцтва будуть електронними, але буде можливість отримати документ в паперовій формі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: