З грудня у посвідченнях водія з'явиться нова відмітка

Читать на русском
В українських посвідченнях водія з 28 грудня з'явиться нова відмітка. Вона стосуватиметься керування транспортними засобами лише з автоматичною коробкою передач.
Прессслужба МВС

В українських посвідченнях водія з 28 грудня з'явиться нова відмітка. Вона стосуватиметься керування транспортними засобами лише з автоматичною коробкою передач.

Про це повідомляє Головний сервісний центр МВС України.

У посвідченні вказуватимуть чи склали ви практичний іспит на автомобілі з автоматичною коробкою передач. Так, у графі 12 документа стоятиме код «78», що означатиме, що ви можете керувати автівками лише на «автоматі». За її відсутності можна керувати транспортним засобом із будь-якою коробкою.

Оновлені правила дорожнього руху: що зміниться з 1 листопадаЯкі зміни до правил дорожнього руху запрацюють від 1 листопада, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

Додамо, що у посвідченнях уже змінилися позначки, які вказують на обмеження керування транспортом. Раніше вони були у формі піктограм, а тепер у вигляді кодів. Такі позначки використовують у Європі.

Нагадаємо, в Україні майбутні водії тепер зможуть готуватися до складання іспитів на водіння автомобілем онлайн.

Раніше також писали, що загублене посвідчення водія можна відновити в онлайн режимі - для цього слід виконати деякі дії в електронному кабінеті. А після цього забрати документ у сервісному центрі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: