Куди звертатися, якщо відмовляються приймати електронний паспорт – коментар Мінцифри

Читать на русском
До послуг тих, хто зіткнеться з відмовами приймати електронні паспорти - служба підтримки додатку Дія. Але взагалі, відмова в прийомі електронного паспорта - незаконна
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Попри те, що в Україні 23 серпня набув чинності закон, який прирівнює електронні паспорти до паперових, деякі установи можуть намагатися відмовити українцю в прийнятті електронного паспорта замість паперового документа. Це незаконно, тому в разі відмови прийняти електронний паспорт громадянин може звернутися до уповноважених структур.

Про це сказано в повідомленні пресслужби Міністерства цифрової трансформації України.

Послуги держави без втручання чиновників: що саме змінить режим paperlessДержавні послуги тепер повинні надаватися також і в електронні формі. «Слово і діло» розібралося, що саме змінює режим без паперів.

Так, якщо не пощастило зіткнутися з відмовою в прийнятті електронного паспорта, потрібно для початку звернутися в [службу підтримки додатку «Дія»] (https://chat.diia.gov.ua/). у скарзі треба описати, де і коли виникла проблема з паспортом. Також в Україні працює єдиний портал, де є інструкції по роботі та застосуванню електронних документів.

«Там ви зможете знайти все - від авторизації в додатку або на порталі до отримання електронного підпису. Там будуть з'являтися нові інструкції, як тільки будуть запускатися нові електронні послуги» - сказано в повідомленні Мінцифри.

Сьогодні, 23 серпня, набув чинності закон, який прирівнює в Україні електронні паспорти до звичайних паперових. Зазначається, що цей закон президент Володимир Зеленський підписав у квітні 2021 року, тоді ж в офісі президента повідомили, що закон набуде чинності 23 серпня 2021 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: