Нацбанк посилив вимоги до електронних документів: що зміниться

Читать на русском
Зміни покликані захистити інтереси підприємств, установ та організацій, які звертаються до Національного банку України.
Ілюстративне фотофото: Головбух

Національний банк України посилив вимоги до електронних документів, які надсилаються українцями на електронну поштову скриньку НБУ.

Про це повідомляє пресслужба Нацбанку України.

Зазначається, що відтепер фінансові установи, інші підприємства, установи, організації повинні надсилати до Національного банку України лише оригінали електронних документів, підписані кваліфікованим електронним підписом, або скановані електронні копії документів, засвідчені кваліфікованим електронним підписом (або електронною печаткою).

При цьому, повідомляється, що ці зміни покликані захистити інтереси підприємств, установ та організацій, які звертаються до Національного банку України. Крім того, нові правила надсилання документів відповідають вимогам чинного законодавства України.

Нерухомість, депозити і держоблігації: у що варто інвестувати українцямЯкі є види інвестицій, куди можна вкласти гроші і який прибуток отримати, читайте в матеріалі Слово і діло.

У НБУ пояснили, що звернення громадян та запити на інформацію, які надсилаються на електронну поштову скриньку, опрацьовуватимуться з урахуванням вимог Законів України «Про звернення громадян», «Про доступ до публічної інформації» та розпорядчих актів Національного банку України. Для звернень громадян та запитів на інформацію кваліфікований електронний підпис не є обов’язковим.

Нагадаємо, що ПриватБанк впроваджує обмеження на кількість грошових переказів.

Також, за даними Bloomberg, Зеленський хоче звільнити очільника НБУ Шевченка.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: