На вибори не пускатимуть із електронним паспортом – ЦВК

Читать на русском
Отримати бюлетень на виборах можна лише пред'явивши паспорт громадянина України у вигляді книжечки чи картки, а не електронний.

Отримати бюлетень на виборах можна лише пред'явивши паспорт громадянина України у вигляді книжечки чи картки, а не електронний.

Про це повідомляє ЦВК у суботу, 30 жовтня.

«На сьогодні для підготовки та проведення проміжних виборів народних депутатів України в одномандатних виборчих округах № 184 та № 197, а також позачергових виборів депутатів місцевих рад, сільських, селищних, міських голів, призначених на 31 жовтня 2021 року, дільничні, окружні та територіальні виборчі комісії не забезпечені технічними пристроями для зчитування інформації е-паспорта громадянина України», - йдеться у повідомленні.

Хто претендує на посаду міського голови ХарковаВибори міського голови Харкова відбудуться 31 жовтня. Слово і діло пропонує подивитися, хто претендує на посаду мера Харкова.

«Щоб уникнути непорозумінь при отриманні виборчих бюлетенів під час голосування 31 жовтня 2021 року Центральна виборча комісія звертається до виборців з проханням мати при собі паспорт громадянина України (у вигляді паспортної книжечки або картки)», - додали в ЦВК.

Згідно з постановою Кабміну, перевірка е-паспорта та е-паспорта для виїзду за кордон із використанням унікального електронного ідентифікатора в режимі реального часу є обов'язковою умовою їхнього використання особою для отримання адміністративних та інших послуг.

При цьому згідно із законом, проведення виборів не віднесено до послуг, для отримання яких може бути використаний електронний паспорт.

Нагадаємо, 31 жовтня у Харкові відбудуться вибори міського голови – майже через рік смерті мера Геннадія Кернеса. Сьогодні у Харкові – «день тиші», будь-яка агітація заборонена.

Також повідомлялося, що у Харкові за день до виборів мера правоохоронці отримали 60 заяв та повідомлень про порушення виборчого законодавства. Вже відкрито низку кримінальних проваджень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: