У МОЗ відтермінували перехід на електронні лікарняні

Читать на русском
Близько тисячі медзакладів ще не освоїли цифрову систему видачі електронних лікарняних. А також не всі лікарі мають доступ до необхідних цифрових комунікацій.

Повний перехід України на електронні лікарняні перенесли на 1 жовтня нинішнього року.

Про це розповів прессекретар МОЗ Роман Борщ в інтерв'ю Суспільному.

Електронний лікарняний: як його будуть оформляти та оплачуватиЕлектронні лікарняні будуть обов'язковими з 1 вересня. Як оформити і отримати виплати, розібралося Слово і діло.

«Зараз більш ніж дві тисячі закладів можуть формувати електронні лікарняні. Передбачений повний перехід із 1 вересня, але з огляду на те, що є окремі відомчі лікарні - ті, що в глибинці, яким потрібно трохи більше часу. Зараз готується наказ, який продовжить цей перехідний період до жовтня», - розповів Борщ.

Оформити цифровий лікарняний із 1 вересня можливо у тих медзакладах, які готові надавати таку послугу. Там, де перехід на електронні лікарняні відкладається, можна отримати паперову довідку про тимчасову непрацездатність.

Близько тисячі медзакладів ще не освоїли цифрову систему видачі електронних лікарняних. А також не всі лікарі мають доступ до необхідних цифрових комунікацій.

Раніше повідомлялося про те, що в Україні вже в 2021 році запрацює електронна медична карта пацієнта. У ній міститиметься вся необхідна для персонального лікаря інформація - план лікування, призначені ліки та інше.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: