В Офісі президента розкритикували Соколову за оприлюднення документів української розвідки

Читать на русском
Подоляк заявив, що вважає дії Соколової некоректними та що вона публікацією матеріалів розвідки завдала сильного удару можливостям держави
Михайло ПодолякГлавком

Публікація журналісткою Яніною Соколовою засекречених документів української розвідки, які стосуються операції з затримання бойовиків «ПВК Вагнера», є серйозним ударом по національній безпеці та можливостям держави.

Про це заявив радник голови офісу президента України Михайло Подоляк у коментарі Українській правді.

Розслідування Bellingcat щодо «Вагнергейту»: короткоРозслідування Вагнергейта опублікувала організація Bellingcat. Що з нього відомо – у матеріалі.

«Зараз, нарешті, можна попередньо розставити всі крапки над «i» у великій і скандальній історії з вагнерівцями. Буду говорити жорстко. На мій погляд, абсолютно некоректно, тим більше у воюючій державі, коли громадяни цієї держави вивалюють у публічну площину методи роботи власної розвідки, розкривають алгоритми, методики і навіть абсолютно непублічні цілі роботи розвідників. Це дуже серйозний і болючий удар по наших можливостях як держави - коли зробили відкритими конкретні факти про документування учасників війни проти України, яке проводилося з 2014 року. Наш противник знає тепер всі найважливіші нюанси того, як нашим розвідникам і спецслужбам вдавалося збирати докази винності росіян» - сказав він.

17 листопада, міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat оприлюднила першу частину розслідування про причини зриву спецоперації із затримання в Білорусі російських найманців з ПВК «Вагнера».

А 18 листопада українська журналістка Яніна Соколова опублікувала раніше секретні документи української розвідки, які стосуються підготовки операції «Авеню» - спецоперації із захоплення і затримання бойовиків російської ПВК «Вагнер». У цих документах нібито є підтвердження, що операцію перенесли за наказом вищого політичного керівництва України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: