Росія стала країною-порушником релігійних свобод - Держдеп

Читать на русском
Росію віднесли до країн, що викликають особливе занепокоєння, за те, що вони займалися систематичними, постійними та кричущими порушеннями релігійних свобод.
Ілюстративне фотоReuters

Російська Федерація увійшла до щорічного списку країн-порушників релігійних свобод, який опублікували Сполучені Штати Америки.

Про це повідомляє Державний департамент США, з посиланням на заяву Держсекретаря США Ентоні Блінкена.

«Щороку Держсекретар несе відповідальність за визначення урядів і недержавних суб’єктів, які через порушення релігійних свобод можуть бути внесені до списку порушників відповідно до Міжнародного закону про свободу віросповідання. Я (Держсекретар Блінкен - ред.) призначаю Бірму, Китайську Народну Республіку, Еритрею, Іран, КНДР, Пакистан, Росію, Саудівську Аравію, Таджикистан і Туркменістан країнами, що викликають особливе занепокоєння, за те, що вони займалися або толерували «систематичні, постійні та кричущі порушення релігійних свобод», - йдеться у повідомленні.

Водночас, такі країни, як Алжир, Коморські Острови, Куба та Нікарагуа внесені до спеціального списку спостереження, тому що порушували чи ігнорували «серйозні порушення релігійних свобод».

Гра в маніпуляції: що відбувається на українсько-російському кордоніЩо відбувається на кордоні з Росією, чому країна почала стягувати війська та які наслідки можуть бути, читайте у матеріалі «Слово і діло».

Також США стежитимуть за організаціями та угрупуваннями, серед яких «Аш-Шабаб», «Боко Харам», ІДІЛ, хусити, Талібан та інші.

«У багатьох місцях по всьому світу ми продовжуємо спостерігати, як уряди переслідують, арештовують, погрожують, ув'язнюють та убивають людей просто за те, що вони прагнуть жити відповідно до своїх переконань. Ми продовжуватимемо тиснути на всі уряди, щоб вони виправили недоліки в їхніх законах і практиці, а також сприяти притягненню до відповідальності осіб, відповідальних за порушення свобод», - зазначили у Держдепі.

Нагадаємо, що 15 листопада Рада Євросоюзу затвердила критерії нових обмежувальних заходів щодо Білорусі за незаконне переправлення мігрантів на територію ЄС або сприяють в цьому режиму Олександра Лукашенка.

Після цього, стало відомо, що у США анонсували нові санкції проти Білорусі.

Напередодні Україна отримала вже четверту партію військової допомоги від США.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: