Від голоду в Афганістані до кінця року може померти мільйон дітей – ВООЗ

Читать на русском
До кінця 2021 року в Афганістані від недоїдання можуть страждати 3,2 мільйона дітей, з них мільйон опинитися на межі смерті.
Reuters

До кінця 2021 року в Афганістані від недоїдання можуть страждати 3,2 мільйона дітей, з них мільйон опинитися на межі смерті.

Про це заявили у Всесвітній організації охорони здоров'я.

Речниця ВООЗ Маргарет Гарріс заявила, що лікарні Кабула переповненні маленькими дітьми, які постраждали через голод. Крім цього, через холодну погоду взимку, діти та літні люди можуть стати ще вразливішими до хвороб. Адже в афганських будинках та лікарнях є серйозна проблема з опаленням.

Відомо, що міжнародні організації ще з серпня попереджали про можливий голод через призупинення фінансової допомоги країн Заходу внаслідок захоплення влади «Талібаном».

Нагадаємо, на початку жовтня Європейський союз доставив другий за тиждень літак до Афганістану, яким передали 25 тонн гуманітарної допомоги. Після закінчення бойових дій в країні та евакуації західних сил Афганістану загрожує гуманітарна криза.

Таліби в Афганістані через важку ситуацію, яка склалася в економіці та житті держави, мають намір завербувати тисячі афганців на роботу в обмін на те, що уряд буде видавати їм їжу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: