Таліби не дають дозволу на виліт чартерних рейсів – Блінкен

Читать на русском
Влада США робить все, для того щоб евакуювати тих американців та афганців із групи ризику, котрі залишились в Афганістані.

Влада США робить все, для того щоб евакуювати тих американців та афганців із групи ризику, котрі залишились в Афганістані. Але таліби не дають дозволу на виліт чартерних рейсів.

Про це повідомив держсекретар США Ентоні Блінкен на пресконференції в Німеччині.

За його словами, США роблять все можливе для відновлення чартерних рейсів із Афганістану, проте таліби не дозволяють вильоти.

Феномен «Талібану»: чи насправді в Афганістані занепала цивілізаціяВ Афганістані занепала не цивілізація. В Афганістані занепав політичний режим. Політичний режим, складність якого могла підтримуватися винятково за рахунок зовнішньої допомоги.

«Ми ясно дали зрозуміти всім сторонам, ми ясно дали зрозуміти (радикального руху - ред.) «Талібан», що ці групи повинні мати можливість вилетіти», - сказав Блінкен.

Голова Держдепартаменту також зазначив, що уряд «Талібану» має «заробити легітимність» і судити про нього слід по його діям.

Нагадаємо, 15 серпня бойовики взяли під контроль столицю країни Кабул і захопили президентський палац. Президент, як і велика частина керівництва держави, втік з країни.

Україна, США і ще 90 держав 29 серпня схвалили декларацію, в якій заявили, що зроблять все можливе, щоб Афганістан могли вільно залишати їх громадяни, а також лояльні Заходу афганці і люди з груп ризику, яким можуть загрожувати переслідування за талібів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: