Замах готували на міністра Лещенка – голова МВС

Читать на русском

Правоохоронці затримали зловмисників, які хотіли вбити міністра Романа Лещенка. Подробиці з брифінгу глави МВС Дениса Монастирського.
Денис Монастирськийфото МВС

Правоохоронці оперативно затримали зловмисників, які хотіли вбити міністра аграрної політики та продовольства Романа Лещенка. Замовником виявився громадянин США.

Про це повідомив голова МВС Денис Монастирський на брифінгу у Києві у четвер, 18 листопада.

Щербань, Ющенко, Кернес: найвідоміші замахи на українських політиківНайвідоміші замахи на українських політиків – від Павла Лазаренка до Сергія Шефіра – на інфографіці.

За словами Монастирського, замах на вбивство міністра Романа Лещенка був пов'язаний з його діяльністю у 2018 році.

Основним замовником у цій справі був громадянин США, а також громадянка України.

Для вбивства Лещенка був задіяний кілер, якого знайшла громадянка України. Напередодні замовник зустрічався з кілером та передав йому 20 000 доларів завдатку. Як повідомив голова МВС, поліція вийшла на громадянина США в іншій справі - він раніше замовив убивство свого екс-партнера (колишнього колектора, який вибивав борги його бізнес-партнера, з яким американець працював у 2018 році).

«Але це «вбивство» вже на той момент контролювалося поліцією та стало інсценуванням», - уточнив Монастирський.

Було імітовано викрадення, вбивство і сам похорон колектора. Відповідне відео було надіслано замовникам.

Тоді замовники (громадянин США та громадянка України) звернулися до кілера, щоб замовити міністра українського уряду – Романа Лещенка.

Основним мотивом замовника були гроші, повідомив голова МВС. Наразі громадянинові США, а також громадянці України пред'явлено підозри одразу за чотирма статтями Кримінального Кодексу України, серед яких - викрадення людини, здирство, замах на вбивство.

Роман Лещенко став головою Міністерства аграрної політики та продовольства у грудні 2020 року. До цього він очолював Держгеокадастр.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що на одного із українських міністрів планувався замах.

22 вересня під Києвом невідомі обстріляли машину першого помічника президента України Сергія Шефіра і втекли. Зловмисники зробили близько 10 пострілів. Три кулі потрапили до водія, його забрали до лікарні. Сам Сергій Шефір не постраждав. Справу розслідує Офіс генпрокурора.

А в ніч проти 22 жовтня в будинок заступника голови ОПУ Ігоря Жовкви кинули коктейль «Молотова». Обійшлося без постраждалих.

«Слово і діло» зібрало найвідоміші замахи на українських політиків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: