Лещенко розповів, скільки гектарів землі в Україні продали з моменту старту ринку землі

Читать на русском
Також уряд запустив уніфіковану методику затвердження нормативно-грошової оцінки земельних ділянок
Ілюстративне фотоslovoidilo.ua

В Україні після відкриття ринку землі на цей час зареєстровано понад 40 тисяч угод, пов'язаних з правом власності на понад 100 тисяч гектарів сільгоспугідь.

Про це розповів міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко, повідомляє.

«З кожною новою угодою ринок доводить, що він є цивілізованим і інституційно заможним. І урядова команда продовжує вдосконалювати механізми земельної реформи» — констатував він.

Міністр додав, що уряд запустив уніфіковану методику затвердження нормативно-грошової оцінки земельних ділянок, що дозволило прибрати «різнобій» у визначенні вартості землі.

«Зараз ми ці алгоритми уніфікували, звели в єдиний правовий документ і, відповідно, ввели прозорі та зрозумілі правила складання землеоціночної документації» — розповів він.

Нагадаємо, 1 липня в Україні офіційно оголосили про старт ринку землі. До 2024 року купувати сільськогосподарську землю можуть тільки фізособи-громадяни України з обмеженням в 100 гектарів.

При цьому, згідно з результатами всеукраїнського соціологічного дослідження щодо ситуації з ринком землі в Україні, 14,1% власників земельних паїв в країні досі поняття не мають про те, що ринок землі вже запрацював.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: