Справу Шефіра допомагають розслідувати фахівці з США та Британії

Читать на русском
За словами Єрмака, замах на Сергія Шефіра показує вірність того шляху, яким рухається Україна
Фото з місця подійReuters

Українські правоохоронці ведуть розслідування замаху на першого помічника президента України, [Сергія Шефіра, за допомогою іноземних фахівців з Британії та Сполучених Штатів.

Про це заявив глава офісу президента України Андрій Єрмак в ефірі програми «Свобода слова».

«Я вважаю, що стріляли не тільки в Сергія та Олександра (водія). Це були постріли в демократію і майбутнє України. Але ми сильні та цей боягузливий привіт з дев'яностих, яким хтось спробував залякати або щось показати, це марні спроби» - зазначив він.

За словами Єрмака, замах на Шефіра показує «вірність шляху», яким рухається Україна. Він підкреслив, що після замаху ОПУ отримав чимало дзвінків з пропозиціями про допомогу і виразами підтримки від друзів України.

Щербань, Ющенко, Кернес: найвідоміші замахи на українських політиківНайвідоміші замахи на українських політиків – від Павла Лазаренка до Сергія Шефіра – на інфографіці.

«Думаю, що ми дізнаємося, хто за цим стояв. Але це були сили, які не хочуть реформ в країні, які не хочуть припинення війни, які не хочуть очищення нашої країни від криміналітету», - сказав він.

22 вересня під Києвом невідомі обстріляли машину першого помічника президента України Сергія Шефіра і зникли. Зловмисники зробили близько 10 пострілів. Три кулі влучили у водія, він у лікарні. Сам Сергій Шефір не постраждав.

Міністерство внутрішніх справ України веде розслідування замаху на першого помічника президента Сергія Шефіра. Зараз обстежується територія лісу, звідки вівся вогонь, також досліджуються записи з відеокамер.

Також Україна прийме допомогу США в розслідуванні замаху на Шефіра. Українським правоохоронцям допоможе Федеральне бюро розслідувань США.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: