Голова ОАСК Вовк хоче заблокувати штраф від антикорупційного суду

Читать на русском
Очільник столичного адмінсуду подав позов до відділу державної виконавчої служби, в якому просив скасувати рішення про штраф.
Павло Вовкфото: babel.ua

Голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк намагається заблокувати 4204 грн грошового стягнення, яке на нього наклав Вищий антикорупційний суд через постійні неявки на засідання.

Про це «Слово і діло» повідомили співрозмовники в антикорупційних органах правопорядку.

В судову реєстрі є одне рішення, в якому голова Окружного адмінсуду Вовк дійсно намагається оскаржити дії виконавчої служби. У ньому вказується, що керівник ОАСК подав позов до Печерського відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції. У позові він просить визнати протиправним і скасувати рішення виконавчої служби, а також зобов'язати вчинити певні дії.

Позов поданий до ОАСКу, а тому після встановлення факту того, що Вовк є суддею цього суду, інший суддя ОАСК Віктор Шулежко направив цей позов до Шостого апеляційного адміністративного суду для визначення підсудності справи.

Як відомо, антикорупційний суд наклав на Вовка 4204 грн грошового стягнення через постійні неявки до суду.

Раніше НАБУ вдруге оголосило керівника Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка в розшук, оскільки той не з'явився у ВАКС, а також ігнорує виклики НАБУ на допит. Водночас у пресслужбі ОАСК повідомили, що Вовк перебуває на лікарняному через коронавірус. Після чергової неявки в суд НАБУ відправила в Офіс генерального прокурора проєкт клопотань до Вищої ради правосуддя про надання дозволу на затримання й арешт Вовка, його заступника Євгена Аблова, Келеберди та Погрібніченка.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові ОАСК Вовку, Аблову, керівнику ДСА Холоднюку та іншим. За версією слідства, Вовк організував і створив злочинну організацію. Як вважають детективи, ця злочинна організація приймала замовні рішення у власних інтересах, а також політичних еліт і бізнес-кіл. Зокрема, для цього глава ОАСК нібито використовував схему з надання штучних, надуманих, адміністративних позовів від підставних громадських організацій або фізичних осіб до свого ж суду з подальшим «надшвидким» їх розглядом і з заздалегідь визначеним результатом.

Окрім того, зазначена організація намагалася захопити владу в Україні, отримавши контроль над вищою радою правосуддя та Вищою кваліфікаційною комісією суддів. Для цього вони нібито приймали рішення в інтересах деяких чиновників, а ті, своєю чергою, призначали в ВРП і ВККС підконтрольних ОАСК осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: