Голова ОАСК Вовк відпочивав у заміському ресторані зі скандальними колегами

Читать на русском

Керівника ОАСК Павла Вовка помітили в заміському ресторані Фабіус в Кончі-Заспі під час святкування в колі скандально відомих суддів, експрокурора та екснардепа.
фото УП

Керівника ОАСК Павла Вовка помітили в заміському ресторані «Фабіус» в Кончі-Заспі під час святкування в колі скандально відомих суддів, експрокурора та екснардепа.

Про це йдеться в розслідуванні УП.

Серед гостей були скандальні судді ОАСК Володимир Келеберда (відомий великою кількістю нерухомості, що належить його родині, попри те, що даних про доходи, які могли б підтвердити, що його сім'я колись могла придбати це майно, немає), Віктор Шулежко (він в колегії з іншими суддями схвалював рішення на користь підприємств олігарха Дмитра Фірташа) та Віталій Амельохін (входив до трійки, яка розглядала справу щодо ПриватБанку і скасувала націоналізацію).

Також на святкуванні разом із керівником ОАСК Павлом Вовком помітили суддю Євгена Аблова, який фактично зобов'язав «Беркут» розігнати Майдан у грудні 2013 року, і суддю Ігоря Погрібніченка - ключового суддю, який схвалював потрібні Вовку рішення з метою блокування ВККС.

Крім того, в заміському ресторані Вовк по-дружньому обнімався з колишнім прокурором генпрокуратури, а нині заступником керівника адміністрації найбільшого українського порту «Південний» в Одеській області Максимом Мельниченком.

Вовча зграя ОАСК. Один вечір із життя скандальних суддів Вовка, Аблова та іншихУкраїнська правда

Як відомо, 22 жовтня Вовк і його адвокат не з'явилися на засідання до Вищого антикорупційного суду, на якому йому повинні були обрати запобіжний захід. 29 жовтня керівник ОАСК вдруге не з'явився до суду і ВАКС в черговий раз відклав засідання на 5 листопада.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові ОАСК Вовку, Аблову, керівнику ДСА Холоднюку та іншим. За версією слідства, Вовк організував і створив злочинну організацію. Як вважають детективи, ця злочинна організація приймала замовні рішення у власних інтересах, а також політичних еліт і бізнес-кіл. Зокрема, для цього глава ОАСК нібито використовував схему з надання штучних, надуманих, адміністративних позовів від підставних громадських організацій або фізичних осіб до свого ж суду з подальшим «надшвидким» їх розглядом і з заздалегідь визначеним результатом.

Окрім того, зазначена організація намагалася захопити владу в Україні, отримавши контроль над вищою радою правосуддя та Вищою кваліфікаційною комісією суддів. Для цього вони нібито приймали рішення в інтересах деяких чиновників, а ті, своєю чергою, призначали в ВРП і ВККС підконтрольних ОАСК осіб.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: