Антикорупційний суд наклав грошове стягнення на голову ОАСК Вовка

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання про накладання грошового стягнення на підозрюваного керівника адмінсуду.
Павло Вовкфото: babel.ua

Вищий антикорупційний суд наклав грошове стягнення на голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка, якого НАБУ і САП підозрюють у створенні злочинної організації і зловживанні впливом.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомили журналісту «Слово і діло» в суді та в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

За словами співрозмовників, на Вовка наклали грошове стягнення у розмірі двох прожиткових мінімумів для працездатних осіб, тобто 4540 гривні. Причиною накладання стягнення стали постійні неявки голови Окружного адмінсуду Києва до антикорупційного суду, де слухаються два клопотання про відсторонення його від посади, а також застосування запобіжного заходу у вигляді застави.

Пізніше у прес-службі ВАКС підтвердили накладання грошового стягнення на голову ОАСК. «Слідчий суддя ВАКС задовольнив клопотання прокурора СААП про накладення грошового стягнення на голову ООАСК. Застосоване грошове стягнення складає 2 розміри прожиткових мінімуми для працездатних осіб, тобто 4540 грн», – інформують у суді.

Раніше НАБУ вдруге оголосило керівника Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка в розшук, оскільки той не з'явився у ВАКС, а також ігнорує виклики НАБУ на допит. Водночас у пресслужбі ОАСК повідомили, що Вовк перебуває на лікарняному через коронавірус. Після чергової неявки в суд НАБУ відправила в Офіс генерального прокурора проєкт клопотань до Вищої ради правосуддя про надання дозволу на затримання й арешт Вовка, його заступника Євгена Аблова, Келеберди та Погрібніченка.

Як відомо, 22 жовтня Вовк і його адвокат не з'явилися на засідання до Вищого антикорупційного суду, на якому йому повинні були обрати запобіжний захід. 29 жовтня керівник ОАСК вдруге не з'явився до суду і ВАКС в черговий раз відклав засідання на 5 листопада.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові ОАСК Вовку, Аблову, керівнику ДСА Холоднюку та іншим. За версією слідства, Вовк організував і створив злочинну організацію. Як вважають детективи, ця злочинна організація приймала замовні рішення у власних інтересах, а також політичних еліт і бізнес-кіл. Зокрема, для цього глава ОАСК нібито використовував схему з надання штучних, надуманих, адміністративних позовів від підставних громадських організацій або фізичних осіб до свого ж суду з подальшим «надшвидким» їх розглядом і з заздалегідь визначеним результатом.

Окрім того, зазначена організація намагалася захопити владу в Україні, отримавши контроль над вищою радою правосуддя та Вищою кваліфікаційною комісією суддів. Для цього вони нібито приймали рішення в інтересах деяких чиновників, а ті, своєю чергою, призначали в ВРП і ВККС підконтрольних ОАСК осіб.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: