Антикорупційний суд не скасував заставу судді ОАСК Саніну

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і відмовив у задоволенні клопотання адвоката судді столичного адмінсуду про скасування запобіжного заходу.
Богдан Санінфото: sud.ua

Вищий антикорупційний суд не скасував запобіжний захід у вигляді застави, визначений судді Окружного адміністративного суду Києва Богдану Саніну, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у справі плівок голови ОАСК Павла Вовка.

Таке рішення 6 вересня ухвалив слідчий суддя ВАКС Андрій Біцюк, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визначив Саніну запобіжний захід у вигляді 227 тисяч гривень застави з покладанням обов'язків. Однак дія обов'язків закінчилася і їх не продовжували, тому адвокат підозрюваного просив скасувати запобіжний захід і повернути внесену заставу. Проте суд йому відмовив, оскільки застава є безстроковим запобіжним заходом.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові ОАСК Вовку, Аблову, керівнику ДСА Холоднюку та іншим. За версією слідства, Вовк організував і створив злочинну організацію. Як вважають детективи, ця злочинна організація приймала замовні рішення у власних інтересах, а також політичних еліт і бізнес-кіл. Зокрема, для цього глава ОАСК нібито використовував схему з надання штучних, надуманих, адміністративних позовів від підставних громадських організацій або фізичних осіб до свого ж суду з подальшим «надшвидким» їх розглядом і з заздалегідь визначеним результатом.

Окрім того, зазначена організація намагалася захопити владу в Україні, отримавши контроль над вищою радою правосуддя та Вищою кваліфікаційною комісією суддів. Для цього вони нібито приймали рішення в інтересах деяких чиновників, а ті, своєю чергою, призначали в ВРП і ВККС підконтрольних ОАСК осіб.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: