У прикордонних областях України можуть ввести надзвичайний стан – Монастирський

Читать на русском
Державний кордон захищатимуть валентні підрозділи. Знімати частини з Півдня і Сходу України не планується
Денис МонастирськийВідкрите джерело

В областях України, які межують з Білоруссю, можуть ввести надзвичайний стан, якщо ситуація з мігрантами стане зовсім загрозливою.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський на брифінгу після наради щодо захисту державного кордону 14 листопада.

«Як сказав секретар РНБО, опрацьовані різні сценарії цих дій, аж до тих, щоб вводився надзвичайний стан в цих прикордонних областях» - зазначив міністр.

Найважчі міграційні кризи у світі за останні рокиТисячі мігрантів перебувають на кордоні Білорусі та Польщі. Аналогічні кризи у світі – на інфографіці.

Наразі для захисту державного кордону визначаються місця дислокації особового складу для посилення прикордонної служби, Національної гвардії, Національної поліції, підрозділів територіальної оборони та інших підрозділів охорони громадського порядку. При цьому знімати частини з Півдня і Сходу України не планується.

«Саме вони будуть в координації захищати наш державний кордон. Ми бачимо, для цього буде необхідність... Не планується під час залучення додаткових сил залучення сил зі Сходу та Півдня України. Все, що передбачено, воно там залишається, люди залишаються захищати Україну» - розповів Монастирський.

Данілов і Монастирський розповіли, чи зможуть військові України стріляти по мігрантахМонастирський вважає, що вогнепальна зброя не повинна бути інструментом у боротьбі з міграційною кризою.

Нагадаємо, сьогодні у Луцьку відбулася нарада з питань додаткових заходів щодо забезпечення національних інтересів у сфері захисту державного кордону під головуванням секретаря РНБО.

Олексій Данілов заявив, що Україна готується до різних сценаріїв на кордоні Польщі та Білорусі.

Міграційна криза на кордоні Білорусі з Польщею, Литвою, Латвією триває з серпня. На цьому тижні великі групи мігрантів намагалися прорватися через кордон з Білорусі до Польщі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: