Ситуація на кордоні з Білоруссю: голова МВС назвав ключове завдання українських силовиків

Читать на русском
Ключовим завданням МВС на сьогодні є забезпечення мобільних сил реагування у разі загострення ситуації та можливих провокацій на кордоні.
фото з відкритих джерел

Ключовим завданням на сьогодні є забезпечення мобільних сил реагування у разі загострення ситуації та можливих провокацій на кордоні.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський за підсумками міжвідомчої наради РНБО у Луцьку 14 листопада на тлі ситуації на кордоні Польщі та Білорусі.

Данілов і Монастирський розповіли, чи зможуть військові України стріляти по мігрантахМонастирський вважає, що вогнепальна зброя не повинна бути інструментом у боротьбі з міграційною кризою.

У своїй доповіді про стан виконання визначених на засіданні РНБО від 10 листопада завдань щодо забезпечення національних інтересів у сфері захисту державного кордону Монастирський зазначив, що «здійснюється концентрація зусиль для протидії цій загрозі».

Зокрема, як зазначено, задіяні усі структури МВС, відбувається взаємодія із ЗСУ, силами територіальної оборони, громадськими об'єднаннями.

За словами Монастирського, «ключовим завданням сьогодні є забезпечення мобільних сил реагування у разі загострення ситуації та можливих провокацій».

Нагадаємо, сьогодні у Луцьку відбулася нарада з питань додаткових заходів щодо забезпечення національних інтересів у сфері захисту державного кордону під головуванням секретаря РНБО.

Олексій Данілов заявив, що Україна готується до різних сценаріїв на кордоні Польщі та Білорусі.

Міграційна криза на кордоні Білорусі з Польщею, Литвою, Латвією триває із серпня. Цього тижня великі групи мігрантів намагалися прорватися через кордон із Білорусі до Польщі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: