Порошенко «довів, що закон про олігархів працює» — Зеленський

Читать на русском
Згідно із законом про олігархів, одним із критерієм для визнання людини олігархом є значний вплив на ЗМІ.
Громадське ТБ

Президент Володимир Зеленський подякував п’ятому президенту Петру Порошенку, який нібито своїми діями довів, що закон про олігархів працює, оскільки продав два своїх телеканали – «П’ятий» та «Прямий» одразу після ухвалення закону.

Про це Зеленський заявив під час свого відеозвернення після засідання РНБО.

«Закон про олігархів – перший крок, щоб покласти їм край. Дехто казав, що насправді закон – фікція, яка не працюватиме. «Дехто» - це один з відомих політиків-олігархів. Попри всі його слова. Я щиро дякую йому, те, що закон працює – у перший же день після ухвалення довів саме цей політик-олігарх, переконуючи усіх, що він лише політик, мужньо втратив частинку себе та своїх медіа-активів. Я щиро вітаю колективи двох інформаційних телеканалів, що здобули реальну незалежність – зможуть нарешті казати людям правду й вільно працювати під керівництвом нових незаангажованих і незалежних власників. Це народні депутати із партії цього політика-олігарха», - заявив голова держави.

Кращі люди країни. Колонка Леоніда ШвецяОлігархи у нас стоять за всіма більш-менш значними політичними проєктами, і єдиний президент України, який був їм не рівня, а батько рідний, це Леонід Кучма.

Зазначимо, що 8 листопада Порошенко продав корпоративні права на телеканали «Прямий» і «5 канал» новому медіа-холдингу «Вільні медіа», який створили медійники цих каналів.

Нагадаємо, що 5 листопада Зеленський підписав закон про олігархів.

Раніше, Зеленський у відеозверненні прокоментував інформацію про війська РФ на кордоні.

Також, Зеленський закликав українців вакцинуватися від COVID-19.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: