Напад на будинок заступника голови ОПУ: оголошені підозри

Читать на русском
Двом особам, які причетні до спроби підпалу будинку заступника ОПУ Ігоря Жовкви, повідомили про підозру.

Двом особам, які причетні до спроби підпалу будинку заступника голови ОПУ Ігоря Жовкви, повідомили про підозру.

Їм інкримінують умисне пошкодження майна шляхом підпалу і здійснення хуліганства, заявили в пресслужбі прокуратури міста Києва.

Згідно з матеріалами слідства, один з підозрюваних, 20-річний мешканець столиці, отримав через месенджер Telegram замовлення на підпал будинку. За виконання замовлення, підозрюваному, за його словами, пообіцяли заплатити 7 тисяч доларів. До підпалу чоловік залучив свого знайомого - 25-річного мешканця Черкаської області, якому пообіцяв в якості винагороди віддати частину цієї суми.

Щербань, Ющенко, Кернес: найвідоміші замахи на українських політиківНайвідоміші замахи на українських політиків – від Павла Лазаренка до Сергія Шефіра – на інфографіці.

За версією слідства, чоловіки приготували три пляшки з «коктейлем Молотова» та в ніч на 22 жовтня 2021 року прибули до місця в Дарницькому районі столиці. Спочатку вони нанесли фарбою на паркані будинку образливі написи, після чого - поки один із чоловіків спостерігав за обстановкою, другий - підпалив пляшку з «коктейлем Молотова» і жбурнув її через паркан на територію будинку.

Під час спроби підпалити другу пляшку один із них був помічений сторонніми особами та намагався втекти, проте був затриманий правоохоронцями. Згодом правоохоронці затримали і його товариша.

Раніше повідомлялося про те, що в будинок Ігоря Жовкви жбурнули «коктейль Молотова». Палія затримали. Ним виявився 25-річний чоловік без постійного місця роботи та проживання родом із Черкаської області. За таку «роботу» йому обіцяли 4 тисячі доларів.

Також в Офісі президента України відреагували на інцидент, який трапився вночі в будинку заступника голови ОПУ Ігоря Жовкви.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: