Нардепа Третьякову усунули від п'яти засідань ВР

Читать на русском
Верховна рада підтримала усунення нардепа від Слуги народу Галини Третьякової від п'яти пленарних засідань парламенту.
Галина ТретяковаФото Слово і діло

Верховна рада підтримала усунення нардепа від «Слуги народу» Галини Третьякової від п'яти пленарних засідань парламенту.

Рішення про винесення питання про усунення Третьякової від участі у п'яти засіданнях було ухвалено з ініціативи представників різних фракцій. Його підтримали 234 нардепи.

Лероса можуть усунути від засідань за непристойний жест ЗеленськомуКомітет Ради розгляне ситуацію з поведінкою нардепа Гео Лероса, який на засіданні 4 листопада показав непристойний жест у бік президента Зеленського.

Одразу після голосування спікер ВР Руслан Стефанчук попросив Третьякову залишити сесійну залу.

Водночас, сьогодні нардепам не вдалося усунути депутата «Європейської Солідарності» Ірину Геращенко від 5 засідань Ради за її слова дворічної давності на адресу СН. Малося на увазі її висловлювання 10 вересня 2019 року, коли вона порівняла «Слуг народу» із «зеленими чоловічками», які захопили півострів Крим.

Нагадаємо, Галина Третьякова потрапила до гучного скандалу після свого висловлювання про померлого нардепа Антона Полякова. Так, у партійному чаті вона прокоментувала смерть Полякова фразою «одним ворогом менше».

Ще два тижні тому парламентський комітет з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Ради рекомендував усунути Третьякову від участі у 5 пленарних засіданнях.

Напередодні стало відомо, що нардепа Гео Лероса можуть усунути від засідань за непристойний жест президенту Володимиру Зеленському на засіданні Ради 4 листопада.

У жовтні нардепа Людмилу Буймістер виключили із фракції «Слуга народу».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: