Не Буймістер єдиною: хто зі «Слуг народу» голосував «проти» ініціатив президента

Читать на русском

Народного депутата Людмилу Буймістер виключили з фракції «Слуга народу». Причиною стало те, що вона голосувала проти відставки спікера ВР Дмитра Разумкова і закону про олігархів президента Володимира Зеленського. «Слово і діло» пропонує подивитися, хто ще з депутатів президентської партії голосував проти ініціатив глави держави.

Слово і діло пропонує подивитися, хто з народних депутатів від Слуги народу не підтримував ініціативи президента.
Хто не підтримує ініціативи президентаСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Олександр Качура голосував проти законопроєкту про приєднання України до Схеми сортової сертифікації насіння хрестоцвітих та інших олійних або прядивних культур, ініціатором якого виступив Володимир Зеленський. Нардеп наразі залишається членом фракції.

Нардепи Анатолій Драбовський та Максим Пашковський голосували проти внесення змін до Додаткового протоколу до Конвенції про передачу засуджених осіб. Вони також нині є членами фракції.

Микола Тищенко голосував проти внесення змін, ініціатором яких виступав президент, до ЗУ «Про запобігання корупції» щодо викривачів корупції. Доля народного депутата не змінилася – він так само є членом фракції.

Народний депутат Максим Бужанський не підтримав ініціативи Зеленського до Закону «Про державне визнання і підтримку Пласту - Національної скаутської організації України».

Проти пропозицій президента стосовно змін до деяких законодавчих актів щодо посилення відповідальності за злочини, вчинені стосовно малолітніх, неповнолітніх та тих, хто не досягнув статевої зрілості, проголосував нардеп Ігор Василів.

Обидва парламентарії нині залишаються членами фракції «Слуга народу».

Олександр Юрченко також голосував проти президентських пропозицій стосовно змін щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

САП оголосила Юрченку про підозруСАП повідомила нардепу Олександру Юрченку про підозру в отриманні неправомірної вигоди з використанням законних повноважень і обов'язків.

Депутата Юрченка виключили з фракції «Слуги народу» ще у вересні 2020 року. Причиною цьому став скандал довкола хабарництва.

Народний депутат Гео Лерос, також колишній член «Слуги народу», у середині вересня опублікував пост, що НАБУ нібито затримало помічника депутата зі «Слуги народу» Олександра Юрченка за хабарництво. Наступного дня у партії заявили про намір Юрченка написати заяву про вихід із фракції.

Троє депутатів – Бужанський, Пашковський та Олександр Дубінський проголосували проти внесення змін до Конституції щодо зменшення конституційного складу ВРУ та закріплення пропорційної виборчої системи, ініціатором яких виступав Зеленський.

Дубінського також вже виключили з фракції – у лютому 2021 року. Річ у тому, що в січні Сполучені Штати запровадили санкції проти шести громадян України, серед яких був і Олександр Дубінський. У Держдепі вважали, що вони пов'язані із Андрієм Деркачем, якого у США називають «російським агентом, який підтримує тісні зв'язки з російськими спецслужбами».

Проти пропозицій президента внести змін до деяких законів України щодо відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань державної служби голосував народний обранець Артем Дмитрук. Нині парламентарій залишається членом фракції.

Народний депутат Буймістер голосувала проти президентського закону про олігархів.

Нагадаємо, після виключення з фракції, Людмила Буймістер обрушилася з критикою на керівництво «Слуги народу». Вона заявила, що вимагала вигнати з партії Галину Третьякову, яка потрапила у скандал, проте «партійні лідери вирішили за краще вигнати з партії її».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: