Підсумки парламентського тижня: скільки законопроєктів ухвалили нардепи

Читать на русском

До кінця року залишилися лічені пленарні тижні, і Верховній раді потрібно багато чого встигнути. Серед планів пропрезидентської фракції – ухвалити «ресурсний» законопроєкт і закон про столицю. Цього тижня депутати нарешті вирішили кадрові питання в Кабміні та ухвалили держбюджет-2022 у першому читанні. Підсумки тижня у цифрах – на інфографіці «Слово і діло».

З 2 до 5 листопада у Верховній раді проголосували 16 постанов, більшість із них – про звільнення та призначення міністрів. Тут і тут можна подивитися, як за це голосували фракції та групи. Також депутати ухвалили постанову про призначення В'ячеслава Штучного керівником Апарату Ради.

Ще одна постанова – про нагородження відзнаками Ради у галузі освіти та науки. Було проголосовано постанову про висновки та пропозиції до проєкту держбюджету-2022, тобто його затвердили у першому читанні.

Протягом тижня депутати ухвалили 18 законопроєктів: 6 – за основу, 12 – загалом. Зокрема, у другому читанні було ухвалено закон про державну реєстрацію ліків під зобов'язання: він дозволяє екстрене медичне застосування окремих ліків, вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів, призначених для лікування чи специфічної профілактики коронавірусу.

Рада проголосувала за виділення 800 млн грн на закупівлю, проєктування та встановлення кисневих станцій. У другому читанні також ухвалили закон про електронну реєстрацію місця проживання та закон про створення Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві.

Крім того, парламент ратифікував договір з Єгиптом про передачу засуджених осіб.

Докладніше про те, як минув тиждень у Верховній раді, читайте у матеріалі «Слово і діло».

Нагадаємо, раніше ми писали, хто і коли обіцяв запровадити виборність суддів, підвищити виплати при народженні дитини, ліквідувати ОДА та скоротити кількість нардепів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: