Майже половина нардепів у Раді не вакциновані – Радуцький

Читать на русском
У Верховній раді приблизно 40 відсотків народних депутатів ще не зробили щеплення від коронавірусу.
Михайло Радуцькийфото LIGA.net

У Верховній раді приблизно 40% народних депутатів ще не зробили щеплення від коронавірусу. Точна кількість нардепів без щеплення наразі невідома.

Про це повідомив голова Комітету Верховної ради з питань охорони здоров'я, депутат «Слуги народу» Михайло Радуцький в інтерв'ю Цензор.НЕТ.

Антивакцинатори мітингують у Києві: що пишуть у соцмережахМітинг проти ковід-вакцинації відбувається у Києві. Що про це думають у соцмережах – у добірці.

«Зараз вона (кількість невакцинованих депутатів. – ред.) складає близько 40%. Це дуже приблизний підрахунок – у спілкуванні з людьми. Але я вам скажу так: буквально 15 листопада ми з вами точно знатимемо, скільки депутатів провакциновано, хто має сертифікат у «Дії», – сказав Радуцький.

При цьому він вважає, що ідейних антивакцинаторів серед депутатів менше, ніж серед населення загалом.

Радуцький також зазначив, що депутатів-антивакцинаторів не можна перестати пускати на засідання Ради, ні позбавити зарплати.

«Тому ми залишили депутатам такий самий вибір, як і для інших людей: або ти маєш ковід-сертифікат; або тест-ПЛР не старше 72 годин, або тест на антиген не старше 49 годин. Ну, або довідка від лікаря (яка, як обіцяє Федоров, з 8 листопада теж буде у «Дії») про те, що ти вилікувався від ковіду не більше ніж 3 місяці тому», – додав Радуцький.

Нагадаємо, напередодні Рада ухвалила постанову, згідно з якою до парламенту пускатимуть лише із сертифікатом вакцинації чи ПЛР-тестом.

Сьогодні у Києві проходив мітинг антивакцинаторів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: