З Кабміну звільнили п'ятьох міністрів: як нардепи голосували за відставки

Читать на русском

Верховна рада сьогодні, 3 листопада, почала проводити кадрові перестановки в уряді Шмигаля. Так, було звільнено міністра екології Романа Абрамовського, міністра економіки Олексія Любченка, міністра з питань реінтеграції окупованих територій Олексія Резнікова, міністра з питань розвитку стратегічних галузей промисловості Олега Уруського та міністра оборони Андрія Тарана. «Слово і діло» пропонує подивитися, як фракції та групи голосували за відставки.

Першим у відставку відправили міністра захисту довкілля Романа Абрамовського. Він написав заяву ще 19 жовтня.

Звільнення Абрамовського підтримали 322 народних депутати, один проголосував «проти», 17 – утрималися, 26 – не голосували.

Фракція «Слуга народу» дала 221 голос за, 8 – не голосували, 13 – були відсутні. Від «Опозиційної платформи – За життя» було 18 голосів «за», інша половина фракції або не голосувала, або була відсутня.

У «Європейській солідарності» звільнення Абрамовського підтримав 21 нардеп із 27. «Батьківщина» дала 16 голосів «за», групи «За майбутнє» та «Довіра» – 13 та 19 голосів «за» відповідно, позафракційні депутати – 14 голосів «за».

Більшість членів «Голосу» утрималися.

У відставку відправили віцепрем'єра – міністра економічного розвитку Олексія Любченка: 320 «за», один – «проти», 20 – утрималися, 21 – не голосував.

«Слуги народу» дали 220 голосів «за», один нардеп голосував «проти» (Ольга Василевська-Смаглюк), 3 – утрималися, 4 – не голосували, 14 – були відсутні.

Від «Опоплатформи» було 14 голосів «за», більшість представників фракції не голосували чи були відсутні. Відставку підтримала «Європейська солідарність» (23 голоси «за»), «Батьківщина» (14 голосів «за»), «За майбутнє» та «Довіра» (14 та 19 голосів «за»), позафракційні нардепи (15 «за») ).

У «Голосі» лише один депутат підтримав відставку Любченка (Ярослав Юрчишин), більшість нардепів утрималися.

Було звільнено також віцепрем'єра – міністра реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова. Його хочуть призначити міністром оборони.

Відставку Резнікова з нинішньої посади підтримали 329 парламентаріїв, 16 – утрималися, 24 – не голосували.

Від «Слуги народу» було 229 голосів «за», 17 голосів дала «Опозиційна платформа», 24 – «Європейська солідарність», 18 – «Батьківщина».

Депутатські групи «За майбутнє» та «Довіра» дали 10 та 18 голосів «за» відповідно. Звільнення Резнікова підтримали 13 позафракційних депутатів. У «Голосі» більшість нардепів знову утрималася.

За звільнення віцепрем'єра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського проголосували 342 депутати, 8 – утрималися, 18 – не голосували.

Монобільшість дала за його відставку 224 голоси, один депутат утримався, 4 – не голосували, 13 – були відсутні. Голосувала «за» також частина фракції «Опозиційна платформа» – 17 голосів.

Від «Європейської солідарності» було 22 голоси «за», від «Батьківщини» – 19, «За майбутнє» – 11, від «Довіри» – 18. Позафракційні депутати дали 15 голосів за звільнення міністра.

Відставку Уруського підтримали у «Голосі» – 16 депутатів висловились «за».

Останнім було звільнення міністра оборони Андрія Тарана. За його відставку проголосував 341 депутат, 2 – утрималися, 20 – не голосували.

«Слуги народу» дали 220 голосів «за», один нардеп утримався, 7 – не голосували та 14 – були відсутні. Від «Опозиційної платформи» було 18 голосів за, від «Європейської солідарності» – 24, від «Батьківщини» – 17, від «За майбутнє» – 12, від «Довіри» – 19.

Звільнення Тарана підтримали 15 позафракційних депутатів та 16 членів фракції «Голос».

Нагадаємо, нові призначення до Кабміну планують розглянути завтра, 4 листопада. Олексія Резнікова хочуть призначити міністром оборони, Ірину Верещук – головою Мінреінтеграції, Павла Рябікіна – головою Мінстратегпрому. Окрім того, Юлія Свириденко може стати міністром економіки.

Раніше «Слово і діло» проаналізувало, як Роман Абрамовський, Олег Уруський та Олексій Резніков виконують обіцянки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: