Рада призначила нових міністрів в уряд: за кого та як проголосували нардепи

Читать на русском

Верховна рада 4 листопада призначила кількох нових членів уряду Шмигаля. Так, Олексій Резніков став міністром оборони, Ірина Верещук – віцепрем'єром – міністром з питань реінтеграції окупованих територій, Павло Рябікін – міністром з питань розвитку стратегічних галузей промисловості, Юлія Свириденко – першим віцепрем'єром – міністром економіки. Як фракції та групи голосували на призначення – на інфографіках «Слово і діло».

Олексія Резнікова призначили міністром оборони. Буквально вчора його звільнили з Міністерства реінтеграції ТОТ.

За Резнікова проголосували 273 депутати, 74 – утрималися, 27 – не голосували.

Фракція «Слуга народу» дала 228 голосів «за», 2 – утрималися та 12 – були відсутні. Депутатські групи «За майбутнє» та «Довіра» дали 16 та 19 голосів «за» відповідно. Окрім того, було 10 голосів від позафракційних нардепів.

В «Опозиційній платформі – За життя» 15 людей утрималися, 14 – не голосували та 15 – були відсутні. Утрималися також майже всі нардепи від «Європейської солідарності», «Батьківщини» та «Голосу».

Як фракції та групи голосували за призначення Резнікова, Верещук, Рябікіна та Свириденко міністрами – на інфографіках.
Голосування за призначення РезніковаСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Нардепа від «Слуги народу» Ірину Верещук призначили віцепрем’єром – міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Голоси за неї дали 260 депутатів, один був проти (Володимир Ар'єв), 73 – утрималися, 23 – не голосували.

У «Слузі народу» за призначення колеги по фракції проголосували 218 нардепів, 2 – утрималися, 4 – не голосували, 18 – були відсутні. Голоси дали групи «За майбутнє» та «Довіра» – 14 та 20 відповідно, а також 8 позафракційних нардепів.

В «Опозиційній платформі – За життя» нардепи утрималися, не голосували чи були відсутні. У «Європейській солідарності», «Батьківщині» та «Голосі» більшість депутатів утрималися.

Павло Рябікін, який обіймав посаду голови Митної служби, став міністром з питань розвитку стратегічних галузей промисловості. Кандидатура Рябікіна отримала найменшу підтримку у залі: 237 голосів «за», 2 – «проти», 86 – утрималися, 35 – не голосували.

«Слуга народу» дала 197 голосів «за», один «проти» (Артем Дмитрук), 13 – утрималися, 14 – не голосували, 17 – були відсутні. Групи «За майбутнє» та «Довіра» підтримали Рябікіна 14 та 19 голосами, позафракційні – 7 голосами.

Більшість членів решти фракцій утрималися під час голосування.

Юлію Свириденко з Офісу президента призначили першим віцепрем'єр-міністром – міністром економіки. За її кандидатуру проголосували 256 нардепів, 11 були проти, 64 – утрималися, 29 – не голосували.

У «Слузі народу» 214 депутатів голосували «за», один був «проти» (знов Дмитрук), 2 – утрималися, 9 – не голосували, 16 – були відсутні.

Від позафракційних нардепів було 9 голосів «за», один «проти» (Гео Лерос). «За майбутнє» та «Довіра» дали 13 та 20 голосів відповідно.

В «Опозиційній платформі» знову або утрималися, або не голосували, або були відсутні. У «Європейській солідарності» та «Голосі» більшість нардепів утрималися.

Від «Батьківщини» було 9 голосів «проти», 6 – утрималися, 2 – не голосували, 8 – були відсутні.

Нагадаємо, 3 листопада Верховна рада звільнила п'ятьох міністрів. На інфографіках можна побачити, як нардепи голосували за кадрові зміни.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: