Міністр енергетики судиться з Київоблгаззбутом: Галущенко подав апеляцію

Читать на русском
Галущенко зазначив, що якщо апеляційний суд підтримає рішення першої інстанції, то він сплатить встановлену судом суму.
Герман Галущенкофото з відкритих джерел

Міністр енергетики Герман Галущенко подав апеляцію на рішення Васильківського міськрайоного суду Київської області, який не задовольнив його позов проти Київоблгаззбуту щодо нарахованих йому додаткових обсягів газу.

Про це йдеться в публікації Германа Галущенка на Facebook.

Він зазначив, що можливість відстоювати свою позицію у суді є особливо важливою, коли мова йде про облгаз і підконтрольного йому постачальника.

Рік і сім місяців роботи Кабміну: як міністри виконують обіцянкиПротягом вересня у Кабміні дали 91 обіцянку. Слово і діло пропонує подивитися, як міністри виконують обіцянки.

«Я був незгодний з невиправдано великими додатковими обсягами газу, які Київоблгаззбут мені нарахував. У липні 2019 року, до мого призначення на посаду в уряді, я подав судовий позов проти облгаззбуту до Васильківського міськрайоного суду Київської області. Обсяги начебто поставленого газу були нараховані за показами старого лічильника, який не використовується. У позові зазначено, що нарахування за газ за непрацюючим лічильником постачальник зробив необґрунтовано. Згідно з рішенням суду від 21 вересня 2021 року, позов не був задоволений. Я подав апеляцію, і планую використати усі можливі законні способи, щоб не оплачувати газ, який я не використовував», - повідомляє міністр.

При цьому, Галущенко зазначив, що якщо апеляційний суд підтримає рішення першої інстанції, то він сплатить встановлену судом суму.

Водночас, очільник відомства звернув увагу, що ТОВ «Київоблгаззбут» не подавало позовів проти нього про стягнення коштів.

Міністр сподівається, що його приклад «допоможе іншим споживачам захищати своє право на чесні рахунки і якісне обслуговування».

Нагадаємо, що очільник Міненерго розповів, як планує протистояти «Північному потоку-2».

Раніше, міністр Галущенко заявив, що місячний тариф на газ в Україні зростатиме.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: