Міненерго перегляне питання формування тарифів – Галущенко

Читать на русском
Міненерго до 1 липня представить нову модель ПСО на ринку електроенергії. У ній переглянуть питання формування тарифів, заявив Герман Галущенко в Раді.
Герман Галущенкоenergoatom.com.ua

Міністерство енергетики до 1 липня цього року представить нову модель спеціальних зобов'язань щодо забезпечення електроенергією населення. У ній, серед іншого, врахують питання формування тарифів.

Про це заявив Герман Галущенко, виступаючи у Верховній раді перед голосуванням за його призначення на посаду глави Міненерго у четвер, 29 квітня.

Рада призначила Галущенка міністром енергетики: як голосували нардепиГерман Галущенко став міністром енергетики. Голоси дали всі фракції і групи, крім Голосу і Європейської солідарності.

Він нагадав, що на засіданні Кабміну 28 квітня була продовжена стара модель ПСО на два місяці.

«Це означає, що до 1 липня ми представимо нову модель», – сказав Галущенко.

За його словами, нова модель буде враховувати всі питання забезпечення населення електроенергією, в тому числі розглядається питання формування тарифів в залежності від обсягів споживання.

Нагадаємо, Кабінет міністрів продовжив дію соціальних зобов'язань (ПСО) щодо забезпечення населення електроенергією, залишивши до 30 червня ціну на рівні 1,68 грн/кВт-год.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, згідно з постановою, постачальники універсальних послуг, що забезпечують ресурсом побутових споживачів, будуть отримувати його від ПрАТ «Укргідроенерго» і НАЕК «Енергоатом», задіяних в ПСО безпосередньо – в обхід ДП «Гарантований покупець».

Верховна рада на засіданні 29 квітня призначила Германа Галущенка на посаду нового міністра енергетики України. Його кандидатуру підтримали 305 нардепів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: