Глава Міненерго розповів, як планує протистояти «Північному потоку-2»

Читать на русском
Міністр енергетики України Герман Галущенко розповів, як планує протистояти реалізації російського проекту Північний потік-2.
Герман Галущенкофото з відкритих джерел

Міністр енергетики України Герман Галущенко розповів, як він планує протистояти реалізації російського проекту «Північний потік-2». Україна має кілька напрямків боротьби з ПП-2.

Про це він повідомив під час години запитань до уряду в Раді у п'ятницю, 18 червня.

«Північний потік-2»: як просувається будівництво газопроводу і яка позиція країнПівнічний потік-2 можуть добудувати до кінця 2021 року. Останні новини та позиції країн – на інфографіці.

За словами Галущенка, все те, що зараз відбувається з ринковою ціною на газ в Європі, є наслідком того, що робить Росія для завершення будівництва газопроводу до Німеччини.

«Що ми будемо робити? Є кілька напрямків. По-перше, це питання не закрите. Є приклад Opal, коли його ввели і насправді він працює тільки на 50% - це теж опція про те, що нам треба вимагати застосування європейського законодавства до «Північного потоку» - це один напрямок», - заявив міністр.

Другий напрямок протистояння, за його словами, - повернення до ідеї консорціуму про газотранспортну систему, щоб забезпечити транзит по території України.

«Тому що, вибачте, обіцянки про те, що договір буде виконуватися, і їх виконання - це різні речі», - зазначив Галущенко.

Глава Міненерго також запевнив, що влада буде і надалі протистояти реалізації цього проекту. Також Україна вивчатиме, «кого можна залучити з партнерів для того, щоб забезпечити функціонування вітчизняної системи».

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна готова говорити про компенсацію через «Північний потік-2».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: