У Міненерго розповіли, у кого планують закупити вугілля наступного місяця

Читать на русском
Українські компанії вже мають контракти на постачання вугілля у листопаді з Польщі, Казахстану та Південно-Африканської республіки.
Фото з відкритих джерел

Українські компанії вже мають контракти на постачання вугілля у листопаді з Польщі, Казахстану та Південно-Африканської республіки.

Про це зазначають у Міненерго.

Перший заступник міністра енергетики Юрій Власенко заявив, що частка імпорту вугілля у листопаді зросте у порівнянні з жовтнем, проте роботу теплової генерації здебільшого забезпечує українське вугілля.

«Робота нашої теплової генерації забезпечується переважно українським вугіллям. У жовтні на теплоелектростанції надійшло понад 1,1 млн тонн вугілля власного видобутку. Це становить 85% від загального постачання», – йдеться у повідомленні.

Нестача вугілля та проблеми з електроенергією: чи справді Україна опинилась на порозі енергетичної кризиЧи загрожує найближчим часом Україні енергетична криза і чи може від цього постраждати населення, читайте в матеріалі «Слово і діло».

Наступного місяця Україна збільшить постачання вітчизняного вугілля. Для цього уже підписали договори на постачання вугілля з Польщі, Казахстану та Південно-Африканської республіки. «Центренерго» планує імпортувати з цих країн близько 200 тисяч тонн вугілля.

Нагадаємо, Росія з 1 листопада цього року зупиняє постачання енергетичного вугілля до України. Заборона не поширюється на коксівне вугілля, а стосується лише вугілля, що використовується для потреб енергетики.

У середині жовтня у Міненерго заявили, що запаси вугілля на державних ТЕС зросли вперше за 4 місяці. Однак Слов'янська ТЕС зупинилася через відсутність вугілля.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: