В українських сховищах більше газу, ніж в європейських – Міненерго

Читать на русском
В українських газосховищах зберігається більше газу, ніж в європейських, проте не весь він належить Україні.
Фото DW

В українських газосховищах зберігається більше газу, ніж в європейських, проте не весь він належить Україні.

Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявила радниця міністра енергетики Олена Зеркаль.

Вона зауважила, що в українських газових сховищах більше газу, ніж в європейських. Але знову ж таки цей весь газ не належить Україні.

«Тому зараз потрібно вирішувати питання з тими експортерами, які зберігають газ в наших підземних сховищах, для того, щоб цей газ залишався в Україні, але щоб це не було зроблено в порушення законодавства», – розповіла Зеркаль.

Реверс газу в Україну: скільки газу та через які точки ГТС надходитьЧерез які точки газотранспортної системи відбувається реверс газу в Україну – на інфографіці.

Вона наголосила, що йдеться про економічне, а не політичне рішення, і переговори про це потрібно вести з трейдерами, які зберігають газ в українських сховищах.

Нагадаємо, раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що російський газопровід «Північний потік-2» нібито екологічніше і надійніше, ніж українська газотранспортна система.

А ось президент України Володимир Зеленський запропонував захистити Європу від тарифного шоку на енергоносії. Він заявив, що Росія може збільшити транзит газу через Україну і запропонував для цього знижку в 50% на вартість транзиту.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: